THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Monday, September 21, 2009

Sengal lagi menyengalkan!

OOhh..sebelum citer psl sengal, elok la aku wish selamat hari raya aidilfitri dan maaf zahir batin kepada semua yg sudi membaca blog nie...akak tau ada yg mengikuti perkembangan blog akakk nie...semalam pn ada yg tanya,'kak long,bila nak update blog'?...huhuh...semangat uollss nak buat entri psl raya.
tp akhirnya aku yg sengal sbb balik seremban tanpa membawa kedua2 kamera aku ..ulang suara,kedua2 kamera okeh...mana tak sengal,aku beriya nak upload gmbr kat sini,rupanya kamera masih kat kg..nak upload amendenya. itu sengal tadi.
semalam aku sengal gak bila sampai kampung, rupa2nya semua baju2 raya ilham tertinggal kat seremban.menggelabah puyu aku dibuatnya.apa yg haku nk pakaikan kat anak teruna sorang tu.dh la 1st time nk sambut raya sama2.bersalahnya haku rasa time tu!!!!!! tp dgn tangkas dan pintas, aku dpt idea utk pegi beli aje bj baru utk ilham mlm tu jugak.so, dikesyahduan malam menjelang raya tu, aku anak beranak pi alamanda (tu je yg paling dkt dgn umah nenek aku) dgn satu misi iaitu nk carik baju ilham.oppss..bkn kami anak beranak je..tp dgn makcu anak beranak pn hikut sekali ye.aku terus2an sengal bila kebanyakkan kedai kat alamanda tutup..ye le.dah raya eve,sapa plak yg terhingin nk keje time2 tu.mothercare pn tutup..kononnya nak terjah mothercare ler...hampas.

dlm pd otak aku dok ligat pikiaq2,akhirnya aku surrender ...pakai aje la baju apapun kat ilham.kalau dh comel tu, comel jugak la (ayat nk pujuk ati sendiri)...huhu.akhirnya yg aku dpt cuma t-shirt iman yg aku beli kat o'kidz store tu.sangat suka kaler t-shirt tu iaitu cokelat.
sengal aku tak abis disitu kerana sengal aku bersambung apabila t-shirt yg aku beli utk iman tu tertinggal dalam troli!!!!!!!huh! apa punya sengal la...mujur t-shirt 20 hengget..kalau berpuluh2han hengget yg lain?...sesungguhnya tersangatlah sengalnya.sebenarnya bkn harga t-shirt tu yg herankan sgt,tp t-shirt tu sendiri mmg sgtlah haku suka..kalau ada masa nanti, harus aku pegi beli lagik...t-shirt yg sama okeh!aarggh...

itulah kisah SENGAL aku yg berakhir dengan tertinggalnya kamera kat kampung.nampaknya dh dua hari ni asik tertinggal brg aje keje aku eh. Agaknya aku dh tua kot...tua ke? tak kot...ye kot? entahlah...tp sikap kelamkabut aku ni la buat kan semuanya tertinggal..padahal sblm packing brg aritu aku dh senarai2 satu persatu brg apa nk bwk balik...pun begitu, masih ada yg tertinggal. haku hanggap semua tu bukan rezeki la...dan ianya adalah pengajaran utk aku lebih berhati2 di masa akan datang.
apapun, hari raya tetap meriah di dalam kesederhanaan..itulah yg sebaik2nya.so,kali ni tarak gambar utk ditatapi..(kak long tau,ada yg nak tgk gambar tu,,ngaku jek lerr)..tp bila dh dpt kamera tu nanti, Insyaallah hakan haku upload kat sini. gambar tak byk yg menarik sbb iman berhangin aje sepanjang sesi bermaafan dan bergambaran tu..sabo aje le aku...

oklah later i upload eh..bubye..

2 comments:

mummy said...

Kuang, kuang kuang...apa punye mama la kan Ilham. baju Ilham pun boleh tinggal. Bila lagik kita nak shopping2 ni?

mAmA_nAjmy said...

hahaha..nak wat camaner,dah terluper.
harusss shopping lagik!carik tmpt yg menarik utk kita leburkan duit yg kita ada...HAHAHHAHAHAH*gelak yg sgt jahat*